Print deze pagina Zoek door deze website

Dierenambulance Eemland

De vrijwilligers van Dierenambulance Eemland helpen dieren in nood.

 

Werkgebied

Soest, Soesterberg, Soestduinen, Baarn, Lage Vuursche, Eemnes, Eemdijk, Eembrugge en Bunschoten-Spakenburg, maar ook de omliggende weilanden en bossen.

 

Bereikbaarheid

Dierenambulance Eemland is 7 dagen per week en 24 uur per dag (tussen 22.00 en 8.00 alleen voor noodgevallen) bereikbaar op telefoonnummer 06 – 538 60 600

De dierenambulance rukt uit voor gewonde en verdwaalde huisdieren, en ook voor zieke, gewonde of verzwakte dieren in de natuur. Zoals vogels, konijnen, egels en dergelijke. We zorgen ervoor dat de dieren zo snel mogelijk vervoerd worden naar de juiste opvangplek of dierenarts. Dieren zoals reeën, vossen, vee e.d. mogen we niet vervoeren. Daar moet u de gemeente voor bellen.

 

Huisdier gevonden?

Heeft u een huisdier gevonden waarvan u de eigenaar niet kent? Probeer het dier dan vast te houden en bel de dierenambulance. De ambulancemedewerker heeft een chiplezer bij zich waarmee hij de eigenaar kan achterhalen. Voor huisdieren schakelen we ook Amivedi in. Zij zetten de gegevens van het gevonden dier op internet en in de plaatselijke bladen.

Als de eigenaar niet meteen wordt gevonden brengen wij het dier naar een asiel in de omgeving. Voor honden en katten is dat meestal dierentehuis ’t Hart, Eemweg 2d in Soest. Vogels, konijnen en knaagdieren (en reptielen) worden naar Vogelopvang Soest/Konijnen- en knaagdierenopvang Eemland gebracht, Eemweg 2e in Soest.

 

Vervoer van uw eigen huisdier

Als u met uw zieke of gewonde huisdier naar de dierenarts wilt en u heeft zelf geen vervoer dan kunt u een beroep doen op onze dierenambulance. Wij vragen daarvoor natuurlijk wel een vergoeding. Wij vragen ook een vergoeding voor het thuisbrengen van een gevonden huisdier.

 

Word ook donateur