Print deze pagina Zoek door deze website

Dieren en Ouderen Eemland (project DOE)

Veel ouderen in Soest en Baarn verzorgen thuis een hond. Een hond als huisdier is een bron van plezier, zeker als je nog goed ter been bent en lekker samen kunt wandelen. Het wordt lastiger wanneer de oudere slechter ter been wordt, ziek is of om andere redenen niet meer zelf alle wandelingen met de hond kan doen.  Soms is de tocht naar het asiel dan onvermijdelijk. Dit levert schrijnende situaties op, voor de hond maar juist ook voor de oudere die in deze fase van zijn/haar leven afscheid moet nemen van een geliefd huisdier. Met Dieren en Ouderen Eemland proberen we te voorkomen dat de hond noodgedwongen naar het asiel moet.

 

Vrijwillige uitlaatservice

Januari 2013 is DierenZorg Eemland gestart met de service Dieren en Ouderen Eemland: Project DOE

Een vrijwillige uitlaatservice voor honden die bij ouderen wonen waarvan de eigenaar niet meer zelf iedere wandeling kan doen. Door het aanbieden van een uitlaatservice kunnen oudere en hond langer bij elkaar blijven.

Donateurs van de stichting kunnen kostenloos gebruik maken van de uitlaatservice. De hond wordt dan uitgelaten door vrijwilligers, de DOE wandelaars. Zij nemen niet de complete zorg voor de hond over, maar zijn een aanvulling op het sociale vangnet, of ondersteunen ouderen op cruciale momenten.

Nog geen donateur? Geen punt, u kunt zich direct online aanmelden via deze link. U bent donateur voor slechts 25 euro per jaar.

Project DOE is geen vervanging voor de commerciële uitlaatdiensten of dagopvang voor honden.

 

Wij helpen u graag!

Heeft u extra ondersteuning nodig bij het uitlaten van uw hond dan kunt u meer informatie krijgen via ons secretariaat:

 

Contactgegevens

DOE - Dieren en Ouderen Eemland
secretariaat: Stichting DierenZorg Eemland
Birkstraat 122b, 3768 HL Soest
Telefoon: 035 - 601 2501
DOE@dierenzorgeemland.nl

 

Word ook donateur